سفارش تبلیغ
صبا ویژن

15 تکنیک موثر برای تقویت حافظه

توانایی به خاطر آوردن اطلاعات مهم می تواند به سازماندهی شما کمک کند و به شما مزیتی در زندگی و شغل‌تان بدهد. بهبود حافظه همچنین یک راه موثر برای سالم نگه داشتن مغز و فعال نگه داشتن مغز در طول زندگی است. یادگیری تکنیک‌های اولیه تقویت حافظه می تواند به شما کمک کند تا جزئیات بیشتری را حفظ کنید و شما را روی کارهای شخصی و حرفه‌ای متمرکز نگه دارید.

در این مقاله 15 روش و نکته برای بهبود و تقویت حافظه را ارائه می دهیم. با اخبار جدید تا انتهای این مقاله همراه باشید.

15 تکنیک برای تقویت حافظه

دفعه بعد که مجبور به خاطر سپردن اطلاعات کلیدی برای یک کار شخصی یا حرفه ای یا تقویت توانایی های کلی خود شدید، این 15 پیشنهاد را امتحان کنید.

1. از قافیه‌های یادگاری استفاده کنید

یادگاری تمرین اختصاص دادن کلمات یا قافیه برای نمایش اطلاعات است. ایجاد قافیه ای که آن را می خوانید از طریق محرک های شنیداری به حافظه کمک می کند. قافیه های یادگاری با استفاده از کلماتی که صداهای مشابهی دارند، اطلاعات را با جزئیات کلیدی مطابقت می دهند. به عنوان مثال، برخی از افراد تعداد روزهای هر ماه را با استفاده از این قافیه به خاطر می آورند:

30 روز سپتامبر، آوریل، ژوئن و نوامبر است. بقیه 31 روز هستند. فوریه به تنهایی باقی می ماند.

2. تکرار با فاصله را امتحان کنید

روش های تقویت حافظه

روش تکرار فاصله ای شامل تقویت اطلاعات در ذهن شما درست زمانی که شروع به محو شدن می کند تا داده ها در ذهن شما تازه شود. با تقویت اطلاعات در فواصل زمانی منظم، به احتمال زیاد زمانی که نیاز به به خاطر سپردن اطلاعات دارید، به اطلاعات دسترسی خواهید داشت. برخی از افراد این روش را با استفاده از فلش کارت ها تمرین می کنند، آنها را در فواصل زمانی معین کار می کنند و بر اساس سختی اطلاعات آنها را به انبوهی جدا می کنند.

3. اطلاعات تکه‌ای

قطعه بندی یا روش درخت حافظه، فرآیند طبقه بندی یا شاخه بندی اشیا به گروه ها است. برای مثال، اگر می‌خواهید مجموعه‌ای از حقایق را به خاطر بسپارید، آن‌ها را با استفاده از درخت حافظه در ذهن خود به اشتراک بگذارید. ابتدا از شاخه های اصلی شروع کنید، سپس برگ ها را اضافه کنید. شما باید هر شاخه و برگ را به گونه‌ای برچسب بزنید که به نوعی برای شما معنادار است و حقایق یا “برگ‌ها” باید به طور منطقی سازماندهی شوند.

به عنوان مثال، به خاطر سپردن عدد 846384 به‌عنوان «846» و «384» آسان‌تر از ارقام مجزا یا رشته‌ای طولانی از ارقام است. این روش کار می کند زیرا مغز ما به طور غریزی به دنبال الگوهایی در اطلاعات است. ذخیره سازی داده ها به صورت تکه ای به مغز یک سیستم بایگانی منطقی می دهد که بازیابی اطلاعات را آسان تر می کند.

4. کلمات اختصاری استفاده کنید

روش name تقویت حافظه

مخفف ها ابزار یادگاری دیگری برای تقویت حافظه شما ارائه می دهند. به عنوان مثال، از مخفف NAME برای به خاطر سپردن نام مخاطبینی که ملاقات می کنید یا سایر موارد مهم استفاده کنید. در اینجا مثالی از نحوه کارکرد مخفف NAME آورده شده است:

  • توجه (Notice): توجه آگاهانه و عمدی به چیزهایی در مورد یک شخص، مانند رنگ چشم یا رنگ مو.
  • بپرسید (Ask): هنگامی که با پرسیدن سوالات خود را درگیر مکالمه می کنید، اغلب به خاطر سپردن جزئیات آسان تر است.
  • ذکر (Mention): یک نکته ساده برای به خاطر سپردن نام ها یا حقایق دیگر این است که اطلاعات را به طور مکرر با صدای بلند بگویید. این حواس دیگر ما را برای تقویت حافظه به خدمت می گیرد.
  • تجسم (Envision): تجسم بخشی از فرآیند یادگاری است که شامل ارتباط دادن ویژگی های بصری یک چهره با نام شخص است.

کلمات اختصاری اغلب اصطلاحات مهم در یک تجارت یا صنعت را خلاصه می کنند تا به کارکنان کمک کنند فرآیندها یا حقایق مرتبط را به خاطر بسپارند. همچنین می توانید برای کمک به یادآوری اطلاعات مربوطه، مخفف های معنی دار خود را بسازید.

5. خواب بهتری داشته باشید

کم خوابی بر انواع توانایی های شناختی از جمله حافظه تأثیر منفی می گذارد. دریافت مقدار توصیه شده خواب با کیفیت به شکل گیری حافظه رویه ای کمک می کند، که بر یادگیری مهارت های جدید تأثیر می گذارد و به یادآوری اطلاعات ذخیره شده کمک می کند. همانطور که می خوابید، مغز شما خاطرات را سازماندهی می کند و در حین چرت زدن، ارتباطات قوی تری بین آنها ایجاد می کند. این همچنین زمانی است که مغز شما اطلاعات جدید را به داده های موجود پیوند می دهد و خلاقیت را در ساعات بیداری شما تشویق می کند.


17 سوال مهم و رایج درباره سلامتی و تندرستی


6. غذای سالم بخورید

غذای سالم بخورید

غذاهایی که باعث تقویت و حفظ عملکرد حافظه می شوند عبارتند از: گردو، چای سبز، زغال اخته، دانه کدو تنبل، ماهی، صدف، غلات کامل و روغن زیتون. حتی شکلات تلخ با محتوای قند کم برای افزایش عملکرد مغز شناخته شده است. این غذاها به تقویت فعالیت جلوی مغز کمک می کنند، منجر به حافظه و شناخت بهتر می شوند و خطر زوال عقل را تقریباً به نصف کاهش می دهند، در حالی که غذاهایی که کلسترول بالایی دارند می توانند منجر به از دست دادن حافظه شوند.

7. به طور منظم ورزش کنید

ورزش منظم جریان خون را به مغز افزایش می دهد و به مزایای شناختی مانند هوشیاری، تمرکز بهتر و خلق و خوی مثبت می افزاید. لزومی ندارد که ورزش شدید باشد (سه ساعت پیاده روی در هفته برای تجربه برخی از فواید کافی است.) افزودن ورزش به برنامه روزانه به عملکرد مغز برای افزایش حافظه کمک می کند. هر یک از این تمرینات ملایم را که به سلامت و سبک زندگی شما پایبند است برای تقویت توانایی های حافظه امتحان کنید:

  • در محله خود قدم بزنید
  • دور یک استخر شنا کنید
  • به جای سوار شدن به آسانسور از پله های گاراژ پارکینگ پایین بروید
  • در یک مسیر محلی دوچرخه سواری کنید
  • در یک کلاس تمرینی حضوری یا مجازی شرکت کنید

8. اغلب معاشرت کنید

معاشرت کنید

مطالعات نشان داده اند که حفظ روابط نزدیک به بهبود حافظه و همچنین جلوگیری از از دست دادن حافظه از طریق زوال عقل و بیماری آلزایمر کمک می کند. تلاش برای ملاقات با دوستان برای قهوه یا وعده های غذایی به شما این فرصت را می دهد که گوش دادن فعال و یادآوری حافظه را در حین بحث در مورد موضوعات مختلف زندگی خود تمرین کنید.

هم گروه‌های حضوری و هم گروه‌های مجازی می‌توانند به شما کمک کنند تا با افراد دیگری که علایق مشابهی دارند ارتباط برقرار کنید. شرکت در رویدادهای اجتماعی مانند کلاس های کتابخانه محلی یا شب های چیزهای بی اهمیت در رستوران مورد علاقه خود را در نظر بگیرید.

9. سرگرمی های جدید را امتحان کنید

مانند ورزش بدنی، درگیر کردن مغز در فعالیت‌های چالش‌برانگیز باعث تحریک و جلوگیری از تشکیل پروتئینی می‌شود که گفته می‌شود باعث آلزایمر می‌شود. سعی کنید ذهن خود را با یک سرگرمی جدید به چالش بکشید، مانند یادگیری یک زبان جدید، مطالعه یک موضوع جدید، یادگیری نواختن یک آلت موسیقی یا انجام بازی های فکری مانند شطرنج. درگیر کردن فعال بدن و ذهن در یک سرگرمی می تواند عملکرد شناختی را در هر سنی تحریک کند.

10. مدیتیشن را تمرین کنید

مدیتیشن کنید

مطالعات نشان می‌دهد که مدیتیشن توانایی مغز را برای تمرکز بر جزئیات دقیق‌تر بهبود می‌بخشد. تمرین تمرکز حواس با آرام کردن افکار برای تمرکز بر لحظه می تواند به سالم نگه داشتن مغز شما کمک کند. اگر بیش از چند دقیقه ثابت نشستن برایتان چالش برانگیز است، پیاده روی مراقبه داشته باشید یا در مکانی آرام بنشینید. بیرون بودن در طبیعت ممکن است توانایی شما را برای آرام شدن و تمرکز روی لحظه بهبود بخشد.

11. بازی های فکری انجام دهید

مغز شما ماهیچه ای است که مانند سایر قسمت های بدن به ورزش نیاز دارد. پازل ها و بازی های منطقی مغز شما را به فکر کردن و ایجاد ارتباط به چالش می کشد. چالش‌های روتین مغز شما را فعال نگه می‌دارند و ورزش‌های سخت را به شیوه‌ای سرگرم‌کننده ارائه می‌کنند.

از بازی‌های دیجیتال مغزی شامل یادآوری حافظه یا شناسایی الگو یا بازی‌های فیزیکی مانند پازل استفاده کنید. بسیاری از وب‌سایت‌ها و برنامه‌ها بازی‌های روزانه مغز و جامعه‌ای از افراد همفکر را ارائه می‌دهند که سعی در حفظ حافظه سالم دارند.


آشنایی با انواع ویتامین ها و تاثیرات در بدن


12. اطلاعات را یادداشت کنید

اطلاعات را یادداشت کنید

اگرچه ابزارهای دیجیتال می توانند به نوشتن و یادداشت برداری کمک کنند، نوشتن اطلاعات روی کاغذ به مغز شما کمک می کند تا اطلاعات را پردازش کند. در حین نوشتن، فعالانه روی نکات کلیدی که می خواهید به خاطر بسپارید تمرکز کنید. این اطلاعات را در ذهن شما تقویت می کند. خواندن مجدد یادداشت ها برای مشاهده اطلاعات از حفظ حافظه بلند مدت نیز پشتیبانی می کند. هنگام شرکت در کلاس یا شرکت در توسعه حرفه ای، حتی اگر یک درس مجازی باشد، از یک دفترچه برای ثبت اطلاعات استفاده کنید.

13. علاقه خود را بروز دهید

وقتی واقعاً به موضوع علاقه مندیم، به خاطر سپردن چیزی بسیار آسان تر است. برخی از افراد جستجوی فعالانه دلیلی برای علاقه مندی خود را مفید می دانند، مانند تصور اینکه چگونه از اطلاعات در شغل خود استفاده می کنند. ذهن آگاهی لازم برای انجام این کار به مغز شما سیگنال می دهد که منابع بیشتری را به نورون ها ارسال کند و آنها را برای تقویت حافظه تقویت کند.

14. توجه و دقت کنید

توجه دقیق به یک موضوع یا رویداد به مدارهای عصبی در مغز شما کمک می کند تا خاطرات بلندمدت را تشکیل دهند. سطوح بالاتر تمرکز به مغز اجازه می دهد تا اطلاعات کلیدی را جذب کند و خاطرات کوتاه مدت را به خاطرات بلند مدت تبدیل کند. حواس پرتی مداوم از منابعی مانند رسانه های اجتماعی، سرگرمی و حتی چند کار برای کار می تواند توجه به یک چیز را چالش برانگیز کند.

برای کمک به تمرکز حواس خود، سعی کنید یک چک لیست تهیه کنید تا تلاش خود را در یک زمان بر روی یک پروژه متمرکز کنید و تنها زمانی که پروژه اول را به پایان رساندید، به سراغ پروژه بعدی بروید. با استفاده از تکنیک های زیر، عوامل حواس پرتی را از بین ببرید یا از آن اجتناب کنید:

  • محل کار یا مطالعه را تعیین کنید
  • به موسیقی تقویت کننده مغز در پس زمینه گوش دهید
  • با تلفن خود دور از دسترس کار کنید
  • از برنامه های بهره وری برای تمرکز برای دوره های زمانی استفاده کنید

تجسم کردن

15. آن چیز را تجسم کنید

خود را در حال انجام کاری که می خواهید به خاطر بسپارید، تصور کنید. برای درک اطلاعات مهم از یک نمودار مانند نمودار استفاده کنید. موضوعات را بر اساس رنگ سازماندهی کنید یا برای کدگذاری اطلاعات از قلم های رنگی مختلف یا هایلایت استفاده کنید. استفاده از نشانه های بصری به مغز شما در هنگام یادآوری اطلاعات به حافظه کمک می کند.

شما حتی می توانید تصویری ایجاد کنید تا اطلاعات را با موارد به یاد ماندنی در خانه یا مکان آشنای دیگری مرتبط کنید. برای مثال، اگر خود را در حال قدم زدن در آشپزخانه تجسم کنید، ممکن است اطلاعات خاصی را به باز کردن کابینت یا راه رفتن در کنار سینک مرتبط کنید.


حقایق جالب در مورد رژیم‌های غذایی امروزی


نکاتی برای حفظ اطلاعات

از این نکات همراه با روش های بالا برای بهبود حافظه خود استفاده کنید:

به سبک یادگیری خود توجه کنید

نحوه نگهداری و پردازش اطلاعات را به بهترین نحو شناسایی کنید، سپس استراتژی مطالعه و حفظ خود را بر اساس سبک یادگیری خود ایجاد کنید. به عنوان مثال، زبان آموزان شنوایی ممکن است با شنیدن اطلاعات بهتر آن را حفظ کنند، در حالی که یادگیرندگان دیداری معمولاً آنچه را که می بینند به خاطر می آورند. یادگیرندگان لمسی وقتی می توانند با یک مفهوم تعامل فیزیکی داشته باشند، بهترین درک را دارند.

فلش کارت بسازید

فلش کارت بسازید

یک کلمه یا اصطلاح مهم را در یک طرف فلش کارت و تعریف را در طرف دیگر بنویسید. به عنوان مثال، اگر در حال مطالعه یک زبان جدید هستید، کلمه را به تعریف یا عملکرد آن پیوند دهید. خود را با خواندن کلمه کلیدی و یادآوری اطلاعات نوشته شده در سمت دیگر کارت آزمایش کنید. تکرار این تمرین، ارتباطات ذهنی لازم برای یادگیری موفقیت آمیز اطلاعات را تشکیل می دهد.

با صدای بلند بخوانید

خواندن با صدای بلند می تواند حافظه را تقویت کند. سعی کنید در حین مطالعه، قسمتی از مطالب پیچیده را با صدای بلند بخوانید. یا سعی کنید با صحبت کردن در مورد موضوع، اطلاعات را به یکی از دوستان یا اعضای خانواده آموزش دهید. آموزش به دیگران نیز می تواند درک شما را از موضوع افزایش دهد.

https://akhbarejadid.com/552432/


English
 

Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal